ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали освітянку-колаборантку

Наталя Дуляба

|

На кордоні на Львівщині затримали ексдиректорку школи з окупованої Луганщини, яка пішла на співпрацю з росіянами. Про це Львівському порталу повідомили в обласному управлінні СБУ.

Йдеться про мешканку міста Антрацит, яка на момент російської окупації була директоркою однієї з місцевих шкіл. За даними слідства, вона пішла на співпрацю з рашистами.

Встановлено, що колаборантка запроваджувала «освітні стандарти» країни-агресора в українському навчальному закладі та схиляла вчителів до співпраці з окупантами.

«Своїми діями вона допомагала загарбникам у проведенні підривної діяльності проти України, а також поширювала ворожу методику викладання і залучала учнів до прокремлівських заходів», – йдеться у повідомленні.

Згодом жінка вирішила провідати свою доньку у Києві і для цього намагалася в’їхати на підконтрольну Україні територію через РФ та Євросоюз. Проте спецслужби затримали зловмисницю під час перетину державного кодону через пункт пропуску «Угринів» на Львівщині.

На підставі зібраних доказів їй оголосили підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Зловмисниці вже обрали запобіжний захід, вона не зможе покинути територію України для уникнення правосуддя. Триває слідство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *