ОСТАННІ НОВИНИ

Орбан пропонував поновити дипломатичні відносини з росією у своєму листі до ЄС

Олег Дерев'янко

|

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав листа очільнику Європейської Ради Шарлю Мішелю, в якому запропонував поновити дипломатичні відносини з росією. Про це повідомляє німецьке видання Bild, яке має доступ до листа Орбана.

Лист займає півтори сторінки формату А4. У ньому Орбан зазначив, що інтенсивність війни росії проти України «радикально посилиться найближчим часом».

Крім того, він закликав розпочати переговори з Китаєм про проведення «мирної конференції», відновити дипломатичні відносини з росією та «політичний наступ» на Глобальний Південь, де, на його думку, ЄС втратив «повагу через свою позицію щодо війни в Україні».

У листі Орбан також критикував президента США Джо Байдена за його повоєнну політику.

«Чинний президент (Джо Байден, – ред.) докладає величезних зусиль, щоб залишитися в гонці. Очевидно, що він не в змозі змінити поточну повоєнну політику США, і тому не можна очікувати, що він розпочне нову політику», – написав він.

Зокрема він висловив підтримку Дональду Трампу, який, на його думку, готовий діяти як «мирний посередник» одразу після можливої перемоги на виборах.

Прем’єр-міністр Угорщини попередив, що перемога Трампа на виборах «дорого коштуватиме» ЄС.

«Я більш ніж переконаний, що в разі ймовірної перемоги президента Трампа фінансовий тягар між США та ЄС значно зміниться в невигідний для ЄС бік, коли мова йде про фінансову підтримку України», – зазначив Орбан.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 5 липня прибув до Москви, його пресслужба назвала поїздку «миротворчим» візитом.

Перед тим Орбан вперше з початку повномасштабної війни прибув до Києва.

Після візиту до Росії він написав голові Європейської ради Шарлю Мішелю та лідерам ЄС листа із «резюме» його переговорів із Путіним, де фактично переказав тези російської пропаганди про «мир для України».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *