ОСТАННІ НОВИНИ

170 тис. доларів за закриття справи: прокурорів ОГП викрили на хабарі

Олег Дерев'янко

|

У понеділок, 15 липня, прокурорів Офісу Генпрокурора викрили на одержанні хабаря в розмірі 170 тисяч доларів за закриття кримінального провадження. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

«15 липня 2024 року за процесуального керівництва прокурора САП детективами НАБУ на одержанні 170 тис. дол. США неправомірної вигоди викрито прокурорів відділу Офісу Генерального прокурора. Указані кошти прокурори одержали за прийняття рішення про закриття кримінального провадження», – йдеться у повідомленні.

Наразі одного з прокурорів затримали та повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Санкція статті передбачає до 12 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру всім викритим особам та обрання їм запобіжних заходів.

Генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що це «сильний сигнал підтримки усім чесним працівникам».

«Ми будемо спільно викривати та притягувати до відповідальності тих, хто паплюжить честь професії та підриває її репутацію», – заявив Костін.

Більше деталей правоохоронці не розкривали.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *