ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепа від ОПЗЖ судитимуть за держзраду та колабораціонізм

Олег Дерев'янко

|

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо народного депутата України, якого звинувачують у державній зраді та колабораційній діяльності на тимчасово окупованій території. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі Генпрокурора.

За даними слідства, народний обранець 25 лютого 2022 року вирушив з м. Києва до м. Бердянськ Запорізької області та перейшов на бік ворога. Перебуваючи на тимчасово окупованій території м. Бердянськ, він організував здійснення підприємницької діяльності підконтрольних йому підприємств. Також він надавав допомогу ворогу в окупації міста.

Як повідомляє Українська правда, мова йде про Олександра Пономарьова, якому оголосили підозру в липні 2023 року.

Згодом народний депутат повернувся на підконтрольну українській владі територію. З Києва він продовжував координувати діяльність перереєстрованих на тимчасово окупованій території Запорізької області підконтрольних комерційних структур.

Крім того, з березня до листопаду 2022 року народний обранець організував проведення фінансово-господарських відносин із підприємствами, які виконували замовлення держави-агресора та незаконних органів влади у тимчасово окупованому Криму.

Він поставляв для них продукцію зі своїх підприємств з м. Бердянськ. Надалі вони використовувалися для забезпечення збройної агресії рф проти України.

Також народний депутат організував незаконну реєстрацію підконтрольного товариства у так званій «податковій службі по Запорізькій області» з метою провадження фінансово-господарської діяльності з окупантами.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно Пономарьова VII, VIII, IX скликань від забороненої політичної партії «Опозиційна платформа – за життя». Йому інкримінують вчинення державної зради та колабораційну діяльність (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Наразі підозрюваний утримується у слідчому ізоляторі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Офіс Генпрокурора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *