ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС бойкотуватиме саміт міністрів закордонних справ в Угорщині, – Politico

Олег Дерев'янко

|

Міністри закордонних справ Євросоюзу можуть бойкотувати саміт Угорщини через «миротворчу місію» Орбана, організовуючи власний саміт у ті самі дати. Про це повідомляє Politico.

Угорщина, яка головує у Раді ЄС, планує провести саміт міністрів закордонних справ у Будапешті 28-29 серпня.

«Чудова можливість для Орбана спробувати сформувати програму зовнішньої політики блоку та для його міністра закордонних справ Петра Сіярто – опинитися в центрі уваги», – йдеться у повідомленні.

Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель скличе міністрів на «формальну» раду із закордонних справ одночасно з самітом Угорщини.

«Якщо в той же день відбудеться офіційна рада із закордонних справ, організована високим представником (Боррелем, – ред.), міністри не зможуть поїхати до Будапешта», – сказав один із дипломатів.

Інший додав, що, бойкотуючи зустріч у Будапешті, інші міністри закордонних справ хотіли «надіслати чіткий сигнал, що Угорщина не виступає від імені ЄС».

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 5 липня прибув до Москви, його пресслужба назвала поїздку «миротворчим» візитом.

Перед тим Орбан вперше з початку повномасштабної війни прибув до Києва.

Після візиту до Росії він написав голові Європейської ради Шарлю Мішелю та лідерам ЄС листа із «резюме» його переговорів із Путіним, де фактично переказав тези російської пропаганди про «мир для України».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *