ОСТАННІ НОВИНИ

Вночі ППО збила дві ракети типу Х-59/Х-69

Олег Дерев'янко

|

У ніч на неділю, 14 липня, Сили оборони України збили дві керовані авіаційні ракети типу Х-59/Х-69, а також чотири розвідувальні БпЛА. Про це Львівському порталу повідомили у Повітряних Силах.

За даними відомства, серед збитих безпілотників – три безпілотники «Орлан -10» і один ZALA.

Довідка

Як повідомляє Defense Express, росіяни використовували ракети типу Х-59 для ударів по цивільній інфраструктурі України ще з перших тижнів та місяців та повномасштабного вторгнення.

Х-59/Х-69 – це мала за розміром повітряна ціль, за довжиною фюзеляжу навіть менша, аніж Х-101 (4,2 метра та 7,45 метра у Х-101 відповідно). Ця обставина суттєво ускладнює збиття КАР типу Х-59, тому кожне ураження такої повітряної цілі є видатним результатом воїнів протиповітряної оборони України.

Відомо, що ракета Х-69 несе бойову частину вагою 310 кілограмів при повної маси ракеті 710 кілограмів. Максимальна дальність ураження становить 290 кілометрів, а швидкість польоту – орієнтовно 700-1000 кілометрів за годину.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *