ОСТАННІ НОВИНИ

У Парижі відбувся марш пам'яті вбитих українських спортсменів

Олег Дерев'янко

|

У суботу, 13 липня, більше тисячі людей вийшли на марш у Парижі, щоб вшанувати пам’ять 488 українських спортсменів, яких вбили російські загарбники в Україні. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві молоді та спорту України.

Українці, французи, грузини, поляки, литовці, естонці та представники сирійської й іранської опозиції, одягнені у футболки з іменами загиблих, пройшли від площі Пантеону до площі Сен-Мішель.

«Вбиті росією українські атлети мали усі шанси представити Україну у Парижі, проте їх вбила росія. Тепер вбиті українські атлети стали частиною Небесної команди, яка назавжди разом з нами», – зазначив Міністр молоді та спорту України Матвій Бідний.

Під час маршу промови виголосили представники української громади та французької влади. Віцепрезидент Союзу українців Франції (СУФ) і Світового Конгресу Українців Володимир Когутяк наголосив на важливості міжнародної підтримки України.

«Ми повторюємо заклик до миру і справедливості, що нас об’єднує», – сказав він.

Франсуа Бешіо, заступник мера 19-го округу Парижа, закликав повністю відсторонити російських спортсменів від Олімпійських ігор у Парижі.

Нагадаємо, що літні Олімпійські ігри у Парижі відбудуться з 26 липня до 11 серпня. Українці змагатимуться у 26 з 32 дисциплін, які представлять на олімпіаді.

До складу офіційної делегації національної збірної команди України увійшли 140 спортсменів та спортсменок. Серед них – 10 представників Львівщини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *