ОСТАННІ НОВИНИ

Втрати Росії у травні і червні були рекордними, − британська розвідка

Маркіян Рой

|

Середньодобові втрати Росії убитими й пораненими протягом травня і червня 2024 року зросли до максимальних за весь час її загарбницької війни проти України. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

За даними відомства, у травні РФ втрачала убитими й пораненими 1262 осіб, а у червні – 1163 відповідно, що є її максимальними середньодобовими показниками втрат за весь час війни.

Загалом за останні два місяці, зазначає розвідка, Росія, ймовірно, втратила вбитими й пораненими понад 70 тисяч військовослужбовців.

За словами аналітиків, зростання втрат відображає відкриття РФ нового фронту в Харківській області при збереженні попередніх темпів наступальних операцій уздовж решти фронту.

«Хоча цей новий підхід збільшив тиск на фронті, ефективна українська оборона та проблеми з підготовкою російських військових зменшують здатність РФ використовувати будь-які технічні успіхи попри спроби ще більше розтягнути лінію фронту», – йдеться в огляді.

У Міноборони Британії також припустили, що, швидше за все, протягом наступних двох місяців середня кількість російських втрат буде продовжувати перевищувати тисячу осіб на день, адже РФ продовжує намагатися захопити українські позиції масованими наступальними діями.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *