ОСТАННІ НОВИНИ

Важкоатлети Львівщини здобули 24 медалі чемпіонату України

Олег Дерев'янко

|

Нещодавно у Луцьку відбувся чемпіонат України серед юніорів та молоді з важкої атлетики, де спортсмени зі Львівщини здобули п’ять золотих, 11 срібних та вісім бронзових нагород. Про це Львівському порталу повідомили в управління молоді та спорту Львівської ОВА.

Спортсмени зі Львівщини здобули 24 медалі на Чемпіонаті України серед юніорів до 20 років та молоді до 23 років, який відбувся нещодавно у Луцьку. У змаганнях взяли участь 235 важкоатлетів з 19 областей України.

Команда Львівської області серед молоді до 23 років посіла друге місце у командному заліку, поступившись представникам Києва. На третій позиції – чоловіки з Одеської області.

«Команда юніорів Львівщини до 20 років здобула третє загальнокомандне місце з-поміж 19 областей. Першими стали юніори Донецької області, а другими – Хмельниччини», – зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Цьогорічна чемпіонка та призерка чемпіонату України серед жінок та універсіади України Анна Кірстюк також виборола срібні нагороди серед юніорок у ривку, поштовху та сумі двоборства у ваговій категорії 87 кг.

Відомо, що серед вагової категорії 61 кг юніори Львівщини повністю декласували суперників.

«Вони і розіграли 1 та 2 місця. Боротьба точилася аж до останньої спроби, в якій 16-річний володар медалей минулорічного європейського чемпіонату Віталій Сорока, піднявши б 121 кг, міг здобути перемогу та виконав би норматив МСУ. Але йому не вдалося втримати штангу над головою і Андрій Лишега знову перемагає та доводить свій клас, вигравши золоті медалі у ривку, поштовху та у сумі двоборства», – додали в управлінні молоді та спорту Львівської ОВА.

Євген Воронка став переможцем серед молоді до 23 років у ваговій категорії 67 кг, вперше виконавши норматив майстра спорту України (МСУ). Олег Щекальов виборов третє місце у цій же категорії.

16-річний Маркіян Мочерад став срібним призером чемпіонату України серед юніорів у ваговій категорії 55 кг, здобувши срібло у ривку та поштовху.

Орест Романів здобув срібло у ривку та дві бронзові медалі у поштовху та сумі двоборства серед молоді до 23 років у ваговій категорії 96 кг. Ярослав Низовий у цій же категорії серед юніорів до 20 років здобув три бронзові нагороди.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *