ОСТАННІ НОВИНИ

На Буковині чоловік під виглядом кур’єра шпигував для ворога

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби затримали агента фсб, який під «прикриттям» кур’єрської доставки готував серії ракетних ударів рф по критичній інфраструктурі Чернівецької області. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними відомства, серед пріоритетних цілей ворога були вузлові станції та залізничні маршрути, якими Сили оборони переправляють важке озброєння та боєприпаси на фронт.

Також окупантів цікавили геолокації медустанов, де проходять лікування та реабілітацію українські воїни.

Діючи «під прикриттям» кур’єра популярного сервісу доставки, агент на власному скутері об’їжджав місцевість, де фіксував потрібні йому об’єкти.

Отримані відомості він мав направити своєму російському куратору через особистий чат у месенджері. Служба безпеки затримала зловмисника на гарячому, коли він готував агентурний «звіт» до фсб.

Встановлено, що поплічником агресора є місцевий житель, ідейний прихильник рашизму. У поле зору окупантів він потрапив через свого знайомого з рф, який співпрацював з фсб.

Також зрадник неодноразово поширював прокремлівські погляди в російських відеочатах. Під час таких ефірів зловмисник виступав на підтримку збройної агресії проти України та виправдовував воєнні злочини рашистів.

При обшуках у помешканні затриманого вилучиои два мобільні телефони та комп’ютер із доказами злочинної діяльності.

Слідчі повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *