ОСТАННІ НОВИНИ

Кремлівський «воєнкор», який навів С-300 рф по Миколаєву, отримав 15 років тюрми заочно

Олег Дерев'янко

|

До тюремного ув’язнення засудили зрадника України Сергія Лебедєва (відомого під псевдонімом «Лохматий»), який скоригував удар російськими ракетами С-300 по багатоповерхівці у Миколаєві. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними відомства, він працює на фсб як «позаштатний воєнкор» московського інформагентства «РИА Новости» та переховується від правосуддя в тимчасово окупованому Донецьку.

Судовий розгляд відбувся у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого).

Встановлено, що агент виконував завдання фсб за декількома напрямками. Перший – це збір розвідданих про Сили оборони та коригування повітряних атак рф на цивільну інфраструктуру України.

Для цього Лебедєв залучав інформаторів, яких знаходив на власному Телеграм-каналі із загальною аудиторією понад 30 тис. підписників.

Так, за наведенням одного із користувачів інтернет-ресурсу «Лохматий» скоригував удар російськими ракетами С-300 по багатоповерхівці у Миколаєві восени 2022 року.

Також зрадник залучив до співпраці мешканця Закарпаття, який «зливав» агенту локації військових підрозділів у прикордонному регіоні.

Одночасно Лебедєв брав активну участь у підготовці замовних сюжетів для кремлівських телеканалів. Там він поширював фейки про Сили оборони та обстановку на фронті.

Суд визнав Лебедєва винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Строк відбування покарання обчислюватиметься з дати фактичного затримання зрадника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *