ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові лікарі прооперували хлопця, який дихав однією легенею

Маркіян Рой

|

Лікарі львівського Центру дитячої медицини «Охматдит» успішно прооперували 16-річного хлопця із захворюванням, від якого він дихав лише однією легенею. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській ОВА.

«У 2017 році, коли Олександру було 9 років – хлопець був шпиталізований до нашої лікарні із правобічним напруженим пневмотораксом. Це коли “рветься” легеня і нагнітається повітря у плевральну порожнину, відтак легеня стискається. Тоді лікарі провели усі необхідні обстеження та виявили бульозну хворобу легень. Це захворювання, яке повʼязане з гіпоплазією легень при якому на поверхні є емфізиматозні були (пухирці) з і яких може надходити повітря у плевральну порожнину», – пояснюють медики.

Медики тоді зробили діагностичну торакоскопію (для уточнення діагнозу, оцінки структур, новоутворень у плевральному просторі, на плеврі, та периферичних відділах легенів) і краєву резекцію апаратним шляхом верхівки правої легені (відрізається частина ураженої булами легені).

Опісля хлопець себе почував добре, післяопераційний період був без ускладнень. Та через сім років під час планового медогляду виявили пневмоторакс. Давність захворювання невідома, адже скарг ніяких у хлопця не було роками.

«Відтак, наші хірурги одразу прооперували хлопця – спершу зробили торакоскопію, а тоді торакотомію. А також атипову резекцію верхньої долі правої легені. Тобто відрізали частину ураженої легені. Усе пройшло успішно! Легеня розправилась, хлопець почувається добре та виписаний із шпиталю», – йдеться в повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *