ОСТАННІ НОВИНИ

Нова Зеландія надає Україні пакет допомоги на майже 10 мільйонів доларів

Ольга Денисяка

|

Прем’єр-міністр Нової Зеландії Крістофер Лаксон оголосив про надання Україні нового пакета допомоги на 9,8 мільйона доларів. Про це повідомив посол України в Новій Зеландії Василь Мирошниченко.

«На полях Саміту НАТО у м.Вашингтон Прем’єр-міністр Нової Зеландії К.Лаксон оголосив про надання Урядом його країни 16 млн новозеландських дол. (9,8 млн дол.США) допомоги Україні, з яких 6 млн новозеландських дол. (3,68 млн дол. США) – військова допомога та 10 млн новозеландських дол. (6,12 млн дол. США) – гуманітарна допомога», – повідомив посол.

Військова допомога передбачає виділення 2.45 млн дол. до «Коаліції дронів» на чолі з Великою Британією та Латвією та 1.23 млн дол. на військові медичні потреби України.

Зазначимо, що з 9 до 11 липня у Вашингтоні триватиме саміт НАТО.

У виступі на відкритті саміту НАТО президент США Джо Байден заявив, що зупинити путінську агресію – це задача, яка під силу українській армії.

Очільники п’яти країн вже зобов’язалися надати Україні додаткові засоби протиповітряної оборони, загалом партнери пообіцяли виділити понад 1 млрд дол. на підтримку ППО України, нові системи ППО та «сотні додаткових перехоплювачів впродовж наступного року».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *