ОСТАННІ НОВИНИ

У Міноборони тестують полегшену модель бронежилета

Наталя Дуляба

|

В українській армії вже найближчим часом можуть зʼявитись більш легкі бронежилети. Зараз новий вид обмундирування проходить останній етап випробувань. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони.

Новий полегшений бронежилет важить від 7,5 до 12 кг (порівняно з 10,5 — 17,5 кг у модульних моделях).

Ця модель виготовлена з посилених керамокомпозитних матеріалів, що забезпечує захист 6 класу. Розмірна сітка варіюється від S до XL.

Також новий бронежилет є більш мобільним та зручним для виконання маневрених дій під час штурмових і спеціальних операцій.

«Бронежилет має функцію швидкого скидання та може комплектуватися додатковими елементами: захистом шиї та плечей, плечовими накладками, захистом паху, тактичним розвантажувальним ременем, захистом куприка, стегон та елементами для забезпечення плавучості. Для жінок передбачені спеціальні анатомічні накладки», — йдеться у повідомленні.

Виріб також містить окремі кишені для м’якого і жорсткого балістичного захисту та знімні демпферні вкладки.

Ця модель вже пройшла випробування у школі розвідки Десантно-штурмових військ ЗСУ та отримала позитивні відгуки.

Наразі триває останній етап – лабораторні випробування. Після цього бронежилет передадуть на забезпечення ЗСУ.

«Ми розуміємо важливість ваги спорядження для виконання бойових завдань, особливо для спецпризначенців і штурмовиків. У роботі над полегшеним бронежилетом було враховано кожен сантиметр і кожен грам виробу. Очікуємо на позитивні результати заключних випробувань, адже ця броня дуже потрібна у підрозділах», – прокоментував заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Про розробника і виробника цього типу бронежилетів, вартість однієї одиниці у відомстві наразі не уточняють.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *