ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура підтвердила, що Боголюбов утік з України за чужими документами

Наталя Дуляба

|

Соратник олігарха Ігоря Коломойського та колишній співвласник «Приватбанку» Геннадій Боголюбов виїхав з України за чужими документами. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Правоохоронці не вказують імені бізнесмена, проте за обставинами справи зрозуміло, що йдеться саме про Геннадія Боголюбова. Напередодні ЗМІ, посилаючись на власні джерела, писали, що він утік з України за підробленими документами.

За даними слідства, олігарх організував собі незаконний перетин кордону, залучивши начальника групи інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби «Ягодин» Луцького прикордонного загону. Для цього бізнесмен використав паспорт громадянина України, який був втрачений у 2022 році, про що було повідомлено органи Державної міграційної служби.

В ніч на 24 червня Геннадій Боголюбов незаконно виїхав з країни за сприяння прикордонника, який достовірно знав, що йому для перевірки надали документ на ім’я іншої людини.

Бізнесмену інкримінують незаконне заволодіння паспортом іншої особи та організацію незаконного переправлення особи через державний кордон України (ч. 3 ст. 357, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України).

Самому прикордоннику оголосили підозру за фактом незаконного переправлення громадянина через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 ККУ). Суд помістив його під варту із можливістю сплати 25 млн грн застави.

Зазначимо, що Геннадію Боголюбову 62 роки, тобто він не підлягає мобілізації та забороні на виїзд у зв’язку з цим.

За даними Української правди, бізнесмен утік з України, бо Бюро економічної безпеки готує йому підозру в справі «Приватбанку». Журналісти стверджують, що з України Боголюбов виїхав за підробленими документами, а в Польщу заїхав – за власними. Зараз він нібито перебуває в Австрії.

Додамо, що після націоналізації «Приватбанку» Боголюбов разом із Коломойським став об’єктом численних юридичних розслідувань, пов’язаних з виведенням коштів з банку та іншими фінансовими махінаціями.

У листопаді 2020 року Господарський суд м. Києва відкрив ще одне провадження за позовом Геннадія Боголюбова, оскільки той хоче витребувати акції, що належали йому на момент націоналізації «Приватбанку».

Раніше Боголюбов уже неодноразово звертався до суду з метою повернути акції «Приватбанку», що належали йому до націоналізації.

Як відомо, наприкінці 2018 року суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *