ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині митник заробляв на ухилянтах

Наталя Дуляба

|

На Львівщині викрили ще дві нелегальні схеми виїзду за кордон чоловіків призовного віку. До організації однієї з них причетний митник. Про це Львівському порталу повідомили в обласному управлінні СБУ.

За даними слідства, першу схему нелегального «трафіку» організував посадовець митного поста Львівської митниці разом із 30-річною спільницею з Берегового.

Вони обоє забезпечували незаконне переправлення військовозобов’язаних громадян до країн ЄС поза встановленими пунктами пропуску на території Закарпатської області.

Як уточнили у самій Львівській митниці, йдеться про заступника начальника одного з відділів митного оформлення митного поста.

Встановлено, що митник надавав ухилянтам повний пакет «послуг»: зустрічав їх у Львові, забезпечував тимчасовим проживанням у готелі та проводив інструктаж щодо перетину держкордону.

Згодом посадовець доправляв втікачів до сусіднього регіону, де їх зустрічала його спільниця та забезпечувала перебування чоловіків до моменту незаконного перетину кордону.

Другу схему налагодив 21-річний стриянин. Він за 10 тисяч доларів обіцяв військовозобов’язаним забезпечити коридор втечі до країн Євросоюзу.

Задля реалізації «безпечної схеми» він обіцяв повідомити ухилянтам маршрут та деталі після оплати коштів.

Співробітники СБУ затримали ділка на «гарячому» під час отримання усієї суми неправомірної вигоди.

В усіх фігурантів провели обшуки, їм оголосили підозри за ч.3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон) Кримінального кодексу України.

Слідство триває, правоохоронці встановлюють причетність до незаконних схем інших осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *