ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці розповіли попередню причину масштабної ДТП із маршруткою на Рівненщині

Наталя Дуляба

|

Масштабна аварія з маршруткою на Рівненщині, у якій загинули аж 14 людей, сталась через виїзд автоцистерни на зустрічну смугу. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

ДТП сталась 6 липня на дорозі Городище – Рівне – Старокостянтинів поблизу с. Верхів Рівненської області.

За даними слідства, водій автоцистерни виїхав на зустрічну смугу руху, де врізався у маршрутку Рівне – Хмельницький. Внаслідок зіткнення загинули водії обох транспортних засобів, а також 12 пасажирів мікроавтобуса, в тому числі 6-річний хлопчик.

Вижила в автотрощі лише одна людина – 57-річна жителька міста Нетішин Хмельницької області. Наразі за її життя борються лікарі.

Всі загиблі є жителями Хмельниччини і Рівненщини віком від 20 до 67 років.

Згодом у Нацполіції додали, що загалом розглядають три версії ДТП:

  • зіткнення вантажівки на смузі зустрічного руху із маршруткою відбулось унаслідок розгерметизації колеса;
  • випуск на лінію транспортного засобу із технічною несправністю;
  • неуважність водія, порушення ПДР або ж інші обставини непереборної сили.

Наразі призначено майже два десятки експертиз, за результатами яких будуть встановлені додаткові  обставини, зокрема й те, чи були водії у стані сп’яніння.

Також встановлено приналежність обох транспортних засобів до суб’єктів господарської діяльності. Правоохоронці вивчають, документи.

«Якщо будуть встановлені факти порушення посадовими особами правил випуску ТЗ на лінію перевезення, буде надана правова оцінка і їхнім діям», – кажуть у Національній поліції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі людей).

Тіла всіх загиблих уже ідентифікували. Тривають слідчі дії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *