ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський анонсував 100-річну угоду із Великою Британією

Олег Дерев'янко

|

Президент Зеленський провів телефонну розмову з новим прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером, під час якої обговорили підтримку України та майбутню 100-річну угоду між країнами. Про це глава української держави повідомив в соціальних мережах.

Зеленський привітав Стармера з перемогою на виборах і побажав успішно реалізувати очікування британського народу, пов’язані з новим урядом.

«Я вдячний Кіру Стармеру за запевнення, що підтримка України з боку Великої Британії залишатиметься незмінно принциповою. Ми скоординували позиції перед самітом НАТО у Вашингтоні й іншими міжнародними заходами та обговорили продовження двосторонньої співпраці», – написав президент України.

Зокрема, він згадав про підготовку «безпрецедентної 100-річної угоди» між Україною та Великою Британією, яка має стати основою довгострокових відносин між країнами.

Нагадаємо, колишній прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак визнав, що його Консервативна партія програла на дострокових парламентських виборах 4 липня.

Таким чином, уже вдень 5 липня Стармер після аудієнції в британського короля став новим прем’єр-міністром Великої Британії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook // Keir Starmer

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *