ОСТАННІ НОВИНИ

Вибори у Британії офіційно виграли лейбористи, Сунак визнав поразку

Маркіян Рой

|

Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак визнав, що його Консервативна партія програла на дострокових парламентських виборах 4 липня. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на заяву Сунака  у місті Норталлертон, де розташований його виборчий округ.

У короткому виступі після оголошення результатів за своїм округом (де Сунак переміг) британський прем’єр заявив, що «Лейбористська партія виграла ці загальні вибори».

«Я зателефонував Кіру Стармеру, щоб привітати його з перемогою. Зараз я вирушаю до Лондона, де розповім більше про сьогоднішній результат, перш ніж залишити посаду прем’єр-міністра, якій я віддав усі свої сили», – додав він.

«Є багато чому повчитися і багато над чим подумати. І я беру на себе відповідальність за наш програш», – сказав Ріші Сунак.

Таким чином, уже вдень 5 липня Стармер після аудієнції в британського короля стане новим прем’єр-міністром Великої Британії.

Офіційний підрахунок результатів за округами вже підтверджує, що лейбористи отримують 328 місць у Палаті громад – це вже перевищує мінімальну більшість у 326 мандатів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *