ОСТАННІ НОВИНИ

Фіцо вперше з’явився на публіці після замаху: похвалив Орбана за візити в Київ та Москву

Олег Дерев'янко

|

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вперше з’явився на публічному заході, через два місяці після замаху та тяжкого поранення. Про це повідомляє hromadske з посиланням на словацькі видання Aktuality та Pravda.

Фіцо приїхав до замку Девін у Братиславі з нагоди святкування приходу святих Кирила і Мефодія. Захід відбувався в умовах суворої безпеки. До замку пускали лише запрошених гостей – міністрів, депутатів, послів тощо.

Представників опозиції на заході не було, а громадськість чи ЗМІ могли спостерігати із сусіднього пагорба та слухати через телеміст. Фіцо привіз урядовий лімузин – в об’єктив удалося зафіксувати лише те, як він виходить із машини, запису про його приїзд чи відхід зі сцени немає. Одразу після виступу прем’єр сів у лімузин і покинув замок.

Під час виступу Фіцо критикував «безглузді» прогресивні та ліберальні ідеології, які, за його словами, «поширюються як рак і є як отрута».

«Я не хочу, щоб Словаччина була серед країн, які роблять карикатуру на західну цивілізацію», — сказав прем’єр.

Окрім того, він хвалив прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана за його поїздки до Києва та Москви. Фіцо заявив, що «якби здоров’я дозволяло, дуже хотів приєднатися до нього».

Нагадаємо, 15 травня у прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо у місті Гандлова стріляли після засідання уряду. Його доставили в лікарню гелікоптером.

ЗМІ стверджували, що в прем’єра влучили дві-три кулі – він отримав поранення в живіт і груди. Повідомляють, що було зроблено до п’яти пострілів.

За словами свідків, які були на місці події, прем’єр підійшов до людей, які вітали його, і саме тоді пролунало кілька пострілів. Після цього очільник уряду впав на землю.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *