ОСТАННІ НОВИНИ

На прем'єра Словаччини Фіцо вчинили замах

Ольга Денисяка

|

У прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо у місті Гандлова стріляли після засідання уряду. Його доставили в лікарню гелікоптером. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на місцеві ЗМІ.

Речник міністра внутрішніх справ країни Матей Нойманн підтвердив, що на очільника словацького уряду скоїли замах.

Стан Фіцо дуже важкий. ЗМІ стверджують, що в прем’єра влучили дві-три кулі – він отримав поранення в живіт і груди. Повідомляють, що було зроблено до п’яти пострілів.

Постріли пролунали перед будинком культури, де проходило засідання уряду, коли прем’єр вийшов до людей. За свідченнями журналіста, він не бачив інциденту, але був поруч та чув кілька пострілів. Потім він побачив, як охоронці підняли Фіцо з землі, посадили в машину та відвезли.

За словами свідків, які були на місці події, прем’єр підійшов до людей, які вітали його, і саме тоді пролунало кілька пострілів. Після цього очільник уряду впав на землю.

Ймовірного нападника затримала поліція, яка оточила прилеглу територію. Водночас присутніх у будинку культури евакуювали. Охорона подбала про безпеку інших членів уряду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *