ОСТАННІ НОВИНИ

«Укренерго» почергово скасує графіки відключень на один день у кожній області

Олег Дерев'янко

|

З 9 по 24 липня в кожній області України в один із днів не буде обмежень споживання електроенергії. Це необхідно для того, щоб побачити, як поводяться споживачі, маючи постійний доступ до електроенергії. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Для проведення щорічних вимірювань споживання електроенергії, у кожній області протягом двох тижнів в один із днів не буде відключень. В інші дні обмеження будуть згідно з графіками, опублікованими обленерго в кожному регіоні.

«Це необхідно для того, щоб були проведені вимірювання фактичного споживання в кожній області. Такі виміри проводяться щороку – взимку та влітку – і дають можливість нам більш чітко прогнозувати режими роботи енергосистеми країни», – йдеться у повідомленні.

У разі відсутності масованих атак на енергетичну інфраструктуру, орієнтовний графік режимних вимірів такий:

  • 9 липня: Дніпропетровська область;
  • 10 липня: м. Київ;
  • 11 липня: Київська, Хмельницька області;
  • 12 липня: Донецька, Чернігівська, Одеська області;
  • 16 липня: Запорізька, Вінницька, Рівненська області;
  • 18 липня: Волинська, Львівська; Чернівецька області;
  • 19 липня: Тернопільська; Полтавська, Херсонська, Закарпатська області;
  • 23 липня: Черкаська, Харківська, Миколаївська області;
  • 24 липня: Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Кіровоградська області.

Диспетчерський центр «Укренерго» зможе побачити, як поводяться споживачі, маючи постійний доступ до електроенергії. Це допоможе визначити, скільки саме зараз, влітку, споживає кожна область без застосування обмежень, і скільки кожній області потрібно електроенергії для життєдіяльності.

«Аналіз цих даних дозволить надалі забезпечити більш рівномірний та коректний розподіл наявної в системі потужності між регіонами. Крім того, ми зможемо отримати більш точні дані про те, як розвивати енергосистему, підвищуючи її стійкість до російських атак», – зазначили енергетики.

Почергово в кожній області на один день зніматимуться обмеження споживання. Одночасно в областях, де не проводяться виміри в конкретний день, обмеження споживання можуть бути дещо змінені, про що обленерго повідомить споживачів. У разі масованих атак на енергетичну інфраструктуру, вимірювання будуть перенесені.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *