ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти зі Львівщини створили пристрій, який допомагає людям з інвалідністю керувати гаджетами

Олег Дерев'янко

|

Команда Feel Touch з Новояворівського вищого професійного училища посіла третє місце на європейському фестивалі Gen E в Італії завдяки інноваційному пристрою для людей з інвалідністю. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Команда розробила інноваційний пристрій, який допомагає людям з інвалідністю керувати гаджетами. Це пристрій для людей, які мають травми чи параліч рук або втратили верхні кінцівки. Він дозволяє їм користуватися телефонами, телевізорами, планшетами та ноутбуками без твердої поверхні під собою. Керування відбувається рухом у просторі. Ця розробка є справжнім проривом у сфері допоміжних технологій.

Студенти Роман Хомік (генеральний директор команди), Олександр Тарасюк (фінансовий директор), Любов Слобода (директорка з виробництва), Христина Палюх (директорка з маркетингу), Вероніка Хімʼяк (директорка збуту) були слухачами курсу «Компанія» від Junior Achievement Ukraine, а згодом стали учасниками проєкту «Бізнес-навички для зростання економіки» від JA Ukraine та #Skills4Recovery.

Вони перемогли в Національному конкурсі молодіжного підприємництва, а відтак і отримали можливість представляти Україну на європейському фестивалі молодіжного підприємництва Gen E в Італії.

«Третє місце української команди – це неймовірний результат. Такого в принципі ніколи не було, щоб країна, яка тільки другий рік працює у мережі Junior Achievement вже здобула призове місце», – підкреслив директор з розвитку JA Ukraine Андрій Турак.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *