ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємці зможуть отримувати ліцензії та дозволи у «Дії», – Федоров

Олег Дерев'янко

|

Уряд дав старт проєкту «єДозвіл», який дозволить отримувати необхідні ліцензії на дозволи для бізнесу на порталі «Дія». Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Раніше, щоб отримати ліцензію, треба було їхати в установу, витрачаючи на це час. З “Дією” все буде набагато простіше й без корупційних ризиків. Працюємо над проєктом спільно з Мінекономіки», – йдеться у повідомленні.

Підприємці зможуть зручно «в кілька кліків» через портал «Дія» подавати документи, відновлювати чи анулювати ліцензії, відстежувати прогрес в обробці документів, оплачувати адмінпослуги чи подавати скарги.

На першому етапі будуть доступні ліцензії та декларації у сфері охорони праці, з вересня можна буде отримати ліцензію на ветеринарну діяльність. Перелік сфер і послуг поступово розширюватиметься.

Система автоматично перевірятиме документи, які користувач завантажить, і якщо все коректно, за кілька хвилин видасть дозвіл чи ліцензію. Якщо система бачить ризик, заяву розгляне представник держоргану – відповідь буде протягом 10 днів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *