ОСТАННІ НОВИНИ

Болгарія розглядає передання Україні 80 мільйонів євро. У парламенті вже виступили проти

Олег Дерев'янко

|

Болгарія поїде на липневий саміт НАТО з позицією про виділення допомоги для України на 80 мільйонів євро, але кошти нададуть лише в тому разі, якщо парламент країни схвалить це рішення. Про це розповів виконувач обовʼязків болгарського прем’єр-міністра Дімітар Главчев, пише hromadske.

«Болгарія йде з такою позицією на саміт НАТО. Ми оголошуємо, що готові до таких грошей, але головним залишається те, що [виділення] цих чи будь-яких сум може стати фактом лише після голосування в залі Народних зборів», – пояснив Главчев.

За його словами, у позиції Болгарії, окрім суми, прописано, куди саме скерують кошти.

Як зазначає видання, оголошення Главчева – відповідь на заяву президента Румена Радева про те, що він не згоден, щоб Болгарія стала «безстроковим донором України».

У парламенті вже є ті, хто виступив проти виділення грошей для України – лідер консервативної партії «ГЄРБ» Бойко Борисов та один із лідерів «Руху за права та свободи» Делян Пеєвскі.

«Це знову нагнітання страхів, балаканина. Є позиція – її немає, все пояснено. Припинімо ці спекуляції й дивімося, щоб держава була керована. Ми не дамо 80 мільйонів, […] цього робити не потрібно», – заявив Пеєвскі.

Раніше президент Болгарії відмовився очолити або доєднатися до делегації країни на липневому саміті НАТО у Вашингтоні через позицію, яку болгари планують відстоювати щодо допомоги Україні.

Радев давно захищає тих, хто поділяє позицію кремля стосовно війни в Україні. Зокрема про те, що відправлення військової допомоги Києву нібито затягне війну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *