ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові створять два сквери пам’яті українських військових

Олег Дерев'янко

|

У Львові будуть сквери пам’яті воїна українсько-російської війни, розвідника Олега Бабія та політвʼязня і сотенного УПА Мирослава Симчича. Відповідне рішення погодили 4 липня на пленарному засіданні міськради. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Сквер імені розвідника Олега Бабія буде на вул. Гната Хоткевича. Ця зелена зона, розташована в межах будинків №40, 42, 54 на вул. Гната Хоткевича та ліцеїв «Оріяна» і «Сихівський», найближчим часом офіційно отримає статус скверу та балансоутримувача. Орієнтовна площа земельної ділянки – 0,5000 га.

«Олег Бабій – український розвідник, який в серпні 2023-го року у складі розвідувальної групи полодав пішки понад 600 км по території противника, щоб виконати спеціальне бойове завдання – знешкодити техніку, якою обстрілюють нашу державу», – зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Який саме сквер буде названо іменем політвʼязня і сотенного УПА Мирослава Симчича, ще буде уточнено.

Нагадаємо, 24 січня у Львові встановили меморіальну таблицю загиблому Герою України Олегу Бабію. В останньому бою його підрозділ знешкодив три ворожі літаки ТУ-22, які бомбили Україну.

А у 2022 році президент Володимир Зеленський нагородив званням Героя України з врученням ордена «Золота зірка» сотенного УПА Мирослава Симчича

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *