ОСТАННІ НОВИНИ

У 2024 році 90% вступників до аспірантури – чоловіки призовного віку, – Міносвіти

Олег Дерев'янко

|

У 2024 році зі 100 000 вступників до аспірантури понад 90% – це чоловіки призовного віку, які вже мають ступінь магістра. Про це на запит LIGA.net відповіла пресслужба Міністерства освіти та науки.

Міносвіти зазначило, що цього року на вступ до аспірантури подали заяви понад 100 000 охочих, з них 91 500 – це чоловіки віком 25-60 років, які вже мають ступінь магістра.

Видання запитало, чи не вважає Міносвіти несправедливим призупинення вступу на контракт та інші нововведення щодо абітурієнтів, які вступають до аспірантури не заради відстрочення від служби у війську.

У МОН запевнили, що для того, аби уникнути фактора несправедливості, цього року збільшили число бюджетних місць до 7000 – саме така кількість вступників до аспірантури спостерігалася щороку до 2022-го.

Для контрактників залишаються відкритими опції заочної та вечірньої форми – вони не дають відстрочення від мобілізації, акцентували у відомстві.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *