ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові за пів року зафіксували понад 90 тисяч порушень правил паркування

Маркіян Рой

|

Із початку 2024 року львівські інспектори з паркування зафіксували понад 90 тис. порушення ПДР у сфері зупинки, стоянки та паркування автомобілів. На арештмайданчик евакуювали понад три тисячі автівок. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Повідомляється, що мінімальний розмір штрафу за неналежне паркування – 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник сплачує впродовж 10 днів, то сума штрафу зменшується вдвічі.

Для того, щоб повернути евакуйоване авто, власник повинен сплатити 2 тис. 234 грн за послуги евакуатора, ще 144 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику, а з восьмої доби – 24 грн.

Від початку 2024 року від оплати штрафів за неналежне паркування до міської казни надійшло близько 30 млн грн. Значну частина цих грошей скеровують на потреби ЗСУ.

Перевірити, чи евакуйоване авто перебуває на арештмайданчику, можна на сайті управління безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР.

Перелік майданчиків для паркування – на Геопорталі Львова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *