ОСТАННІ НОВИНИ

У Чехії запустили виробництво розвідувальних та ударних дронів для України

Олег Дерев'янко

|

Чесько-українська компанія UAC розпочала виробництво військових безпілотників для української армії, плануючи щорічно випускати сотні одиниць розвідувальних та ударних БПЛА. Про це повідомляє чеське видання E15.

Безпілотники постійно адаптуються до мінливих потреб українських військових. Наразі на виробництві у місті Колін працюють близько 80 осіб, переважно українці.

«У листопаді ми розпочали пробну експлуатацію, у квітні – серійне виробництво. Це буквально військове виробництво, наш ексклюзивний замовник – українська армія», – говорить виконавчий директор UAC Павло Булант.

Готові дрони упаковуються у зелені пластикові контейнери для транспортування. Зібрати безпілотник можна за лічені хвилини.

UAC випускає дві основні моделі: розвідувальний Stork для спостереження на полі бою та дрон-камікадзе Mace, призначений для знищення танків, бойових машин піхоти, бойових кораблів та інших цілей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *