ОСТАННІ НОВИНИ

На Сумщині жінка намагалася завербувати коригувальників для ударів рф

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби затримали ще одну агентку фсб, яка готувала нову серію повітряних атак рф на Сумщину. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними відомства, головним завданням фігурантки був збір геолокацій та актуальної інформації про місцеві підприємства оборонно-промислового комплексу.

Для цього агентка регулярно об’їжджала місцевість, а також «втемну» випитувала потрібну їй інформацію у своїх знайомих під час побутових розмов.

Також вона намагалася встановити контакти з колишніми та чинними працівниками оборонних заводів. У разі виявлення «однодумців» агентка планувала залучити їх до власної мережі інформаторів і запропонувати гроші від фсб.

Втім, Служба безпеки зірвала ворожі плани, задокументувала злочинні дії фігурантки і затримала її на гарячому, коли агентка фсб знімала один з об’єктів на відео.

Встановлено, що поплічницею ворога є колишня медсестра, ідеологічна прихильниця рашизму. Жінка підтримувала зв’язки зі своїми родичами, які проживають у рф і підтримують збройну агресію проти України.

Саме через родичів фсб дистанційно завербувала фігурантку та визначила їй куратора. Його особу вже встановлено Службою безпеки. Ним виявився кадровий співробітник одного з регіональних управлінь фсб.

Для комунікації між собою російський спецслужбіст та його агентка використовували анонімний чат у месенджері.

При обшуку у затриманої вилучено мобільні телефони із доказами злочинних дій.

Наразі слідчі повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *