ОСТАННІ НОВИНИ

Екскерівника «Арени Львів» підозрюють у службовій недбалості і розтраті на майже 3 млн грн

Маркіян Рой

|

У Львові виконуючому обов’язки директора державного підприємства оголосили підозру у службовій недбалості. Його підозрюють в закупівлі обладнання для системи відеомоніторингу за завищеною ціною. Про це Львівському порталу повідомили у  відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними ZAXID.NET, ідеться першого заступника директора і колишнього в. о. директора ДП «Арена Львів» Юрія Майбороду.

За даними слідства, одне із державних підприємств у Львові закупило комплект обладнання для влаштування системи відеомоніторингу за значно завищеною ціною.

Виконуючий обов’язки директора вищезгаданого підприємства, неналежно здійснюючи свої службові обов’язки під час закупівлі товару, не перевірив середню ринкову вартість обладнання та уклав договір поставки з товариством.

Також при поставці техніки службовець не перевірив її найменування, кількість, якість, ціну та не доручив  це зробити підлеглим особам. До того ж деякі комплектуючі не відповідали зазначеним в актах приймання-передачі товару та додатку до договору. Попри це підозрюваний погодив всі документи.

В ході слідства експертизами встановлено, що вартість закупівлі комплекту обладнання завищена на майже 3 млн грн.

Службовцю оголосили підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України). Його за клопотанням прокурора також відсторонили від займаної посади.

28 червня Галицький районний суд відсторонив його від займаної посади. Також суд відправив його під нічний домашнй арешт. У коментарі Lviv.media, він підтвердив, що того ж дня слідчі йому вручили підозру, втім свою провину заперечив.

«Звинувачують у всьому мене, бо я розпорядник коштів. Я ж не можу розбиратись у всіх процесах, я не маю відповідної кваліфікації. Є люди, які відповідають за певні речі. Це ж не означає, що на «Арені» ніхто не повинен працювати, тільки має бути один керівник і він за всіх і все буде робити. Чомусь на мене це все треба начепити. Оголосили про підозру і відсторонили від обовʼязків. Це все натягнуто на вуха. Процесом закупівлі взагалі почала займатись моя попередниця [Ольга Манько очолювала ДП із грудня 2020 року до вересня 2023 року]. Я завжди до таких речей, як тендери, ставився відповідально», – розповів журналістам Юрій Майборода.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *