ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з'явився новий громадський простір, створений руками молоді

Олег Дерев'янко

|

У Львові біля палацу Гната Хоткевича понад 20 підлітків віком від 12 до 16 років облаштували новостворений громадський простір, створивши вуличні меблі та ящики для квітів, в які висадили рослини. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Підлітки зробили шість елементів для сидіння та шість ящиків для вазонів, в які посадили рослини. Підбирали такі види, які сприяють збільшенню біорізноманіття в місті та приваблюють комах. Серед них: мієвик – лікарська рослина, просо та стахіс.

«Меблі, які ми розробили, розраховані на те, що їх можна модефікувати, совгати між собою і робити з них різні конфігурації. Як на простір, в якому нічого не відбувається, мені здається, що було б класно, якби там почали збиратись люди і там можна було б щось проводити. Поруч є палац Гната Хоткевича, де на різні студії збирається багато дітей – це вже активна творча молодь. Нам хотілося б, щоб вони і надалі долучалися для того, щоб оживляти цей простір», – розповіла співзасновниця архітектурної студії Urbanideas Ольга Криворучко.

Воркшоп відбувся у межах II Lviv Urban Forum, який зібрав понад 1300 учасників, представників з сотні українських громад та понад 30 спікерів з усього світу. Цьогоріч на форумі говорили про відповідальність, безпеку та соціально орієнтовану архітектуру.

Також учасники мали нагоду долучитись до 11 різноманітних екскурсій найважливішими просторами міста.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *