ОСТАННІ НОВИНИ

Гауляйтера «лнр» Пасічника заочно засудили до 12 років тюрми

Олег Дерев'янко

|

До тюремного ув’язнення засуджено ватажка окупаційної адміністрації рф на тимчасово захопленій Луганщині Леоніда Пасічника. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними відомства, напередодні 24 лютого 2022 року Пасічник підписав так званий «договір про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу» між терористичною організацією «лнр» та москвою.

Надалі кремль використав такі рішення як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення на територію України.

Згодом Пасічник організовував псевдореферендум щодо «приєднання» тимчасово окупованої частини території Луганщини до країни-агресора.

За підсумками фейкового плебісциту він підписав з путіним «угоду про входження регіону» до складу рф. А вже після цього гауляйтер Луганщини організував участь тимчасово захоплених громад у російських «виборах до законодавчих органів влади».

Суд визнав Пасічника винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинена за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого).

За сукупністю вчинених злочинів суд призначив Пасічнику 12 років тюрми з конфіскацією всього належного йому майна. Також його позбавлено права впродовж 13 років обіймати посади в органах влади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *