ОСТАННІ НОВИНИ

На одного українця на полі бою зараз гине шість росіян, – Зеленський

Ольга Денисяка

|

Нині на полі бою Україна втрачає одного військового, тоді як росія шість окупантів. Таке співвідношення фіксують на Харківському та Покровському напрямках. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, передає hromadske.

Глава держави зауважив, що у рф «набагато більше людей», і в України не буде більше військових, ніж у росіян. Водночас він наголосив, що українських військових «бережуть більше».

«У нас сьогодні гине 1 українець до 6 росіян. У нас була статистика десь в 4 рази, а зараз на Харківському, Покровському напрямку — цифри 1 до 6. Я не до цього веду, що ми повинні воювати до кінця, і нам вистачить людей», — заявив Зеленський.

Він додав, що «балачки про мільйони росіян» можуть бути слушними, але наразі війна технологічна. Зеленський переконаний: «Хто більш технологічний — той може перемагати».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 25 лютого вперше озвучив кількість українських військових, які загинули на війні з Росією. За його словами, загинула 31 тисяча українських військових. Водночас, Зеленський зазначив, що з російського боку загинуло 180 тисяч військових, а разом з пораненими Росія втратила 500 тисяч людей.

Також раніше Зеленський заявляв, що співвідношення втрат українських військових та російських складає один до п’яти.

Раніше Україна не розголошувала дані про втрати серед своїх військових. У Міноборони пояснювали, що держава не розголошуватиме загальну кількість загиблих до кінця дії воєнного стану, оскільки ця інформація є корисною для ворога і може зашкодити нашій обороні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *