ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'янин за 5 тис. доларів обіцяв «білий квиток» для перетину кордону

Олег Дерев'янко

|

30-річному мешканцю Львова оголосили підозру у сприянні незаконному переправленню військовозобов’язаного через державний кордон України за фіктивними документами. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, у червні 2024 року підозрюваний сприяв у незаконному переправленні через державний кордон з фіктивними документами військовозобов’язаному.

Для цього він створив Телеграм-канал, де і підшукав «клієнта» на таку послугу. В ході телефонної розмови, чоловік запевнив його, що забезпечить виготовлення документів, які нададуть право безперешкодного перетину кордону.

Від військовозобов’язаного зажадав лише надати певні документи, що підтверджують його особу.

Свої послуги він оцінив у 5 тис. доларів.

Надалі підозрюваний повідомив «клієнта», що пакет документів про виключення з військового обліку готовий. Задля конспірації залучив «свого кур’єра», який мав передати та отримати за це обумовлену суму коштів. Сам фігурант спостерігав за ними з автомобіля.

Після оплати «послуги» підозрюваного затримали правоохоронці.

Львів’янину повідомили про підозру за фактом у сприянні незаконному переправленню особи через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Йому загрожує до дев’яти років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *