ОСТАННІ НОВИНИ

Двом категоріям пільговиків встановили ліміт на безоплатні поїздки у громадському транспорті Львова

Маркіян Рой

|

У Львові обмежили кількість безоплатних поїздок у громадському транспорті для деяких пільгових категорій користувачів Леокарт. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

У громадському транспорті міста обмежили кількість безоплатних поїздок пенсіонерам за віком та людям з інвалідністю 3 групи. З 1 липня ті, хто належить до цих пільгових категорій та мають персоналізовані ЛеоКарт, щомісяця зможуть здійснювати 60 безоплатних поїздок у міських автобусах, трамваях чи тролейбусах

«Якщо брати загальний відсоток скільки ці дві категорії займають в кількості поїздок, це орієнтовно 70 % з усіх категорій. В середньому у нас на одну карточку ЛеоКарт припадає близько 18 поїздок, але ми фіксуємо в системі, що є пільговики, які їздять 100, 200, 300 і більше разів впродовж місяця. Ми пропонуємо застосувати обмеження – 60 поїздок. Це дасть можливість міському бюджету зекономити близько 30 млн грн щорічно», – пояснив директор департаменту міської мобільності міськради Олег Забарило.

Він зазначив, що обмеження стосується тих категорій, яким пільгу на проїзд надало місто. Саме вони складають левову частку пільговиків, які користуються громадським транспортом Львова. Решта 28 категорій пільговиків, зокрема люди з інвалідністю 1 та 2 груп, учасники бойових дій, а також школярі, і надалі користуватимуться громадським транспортом Львова безоплатно та без обмежень.

Нагадаємо, у Львові діють єдині тарифи на проїзд в міському транспорті.  Вартість однієї поїздки в міських автобусах, трамваях та тролейбусах залежить від обраного пасажиром способу оплати та становить: 13 грн – при оплаті транспортною карткою ЛеоКарт, 15 грн  – при оплаті банківською картою чи пристроєм з NFC, 20 грн – при оплаті готівкою у водія та 6,5 грн – для студентів при оплаті студентською транспортною карткою ЛеоКарт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *