ОСТАННІ НОВИНИ

Німеччина, Польща та Чехія закликали ЄС профінансувати розміщення українських біженців

Олег Дерев'янко

|

Німеччина, Польща та Чехія написали спільного листа президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, де попросили надавати більше фінансової допомоги, щоб покрити витрати на прийом українських біженців. Про це повідомляє hromadske з посиланням на Politico.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц наголосив, що ці три країни прийняли найбільше українських біженців.

«Ось чому разом із моїми колегами я вважаю, що зараз настав час ухвалити рішення […], що Європа надає цим країнам спеціальну фінансову підтримку для фінансування соціальної допомоги (для біженців, – ред.), професійне навчання, мовні курси та всі інші речі, які відіграють важливу роль», – заявив Шольц.

Журналісти Bloomberg ознайомилися з листом до Єврокомісії, де зазначено, що можливості трьох країн «напружені». Зазначається, що понад 50% українських біженців, які потрапили до ЄС, проживають саме у Німеччині, Польщі та Чехії.

Політики у листі заявили, що ця ситуація несумісна зі спільною метою розподілу біженців з України та наслідками для національних бюджетів.

«Тим державам-членам, які особливо постраждали, необхідна додаткова і – щодо фактичних витрат – значна фінансова підтримка з наявних фондів поточної багаторічної фінансової програми на 2021-2027 роки, щоб адекватно відобразити витрати на прийом, житло та забезпечення біженців з України», – зазначили лідери.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *