ОСТАННІ НОВИНИ

На Закарпатті семеро чоловіків планували перепливати Тису на гумовому човні

Олег Дерев'янко

|

У середу, 26 червня, на Закарпатті прикордонники затримали сімох чоловіків, які намагалися через річку Тиса незаконно потрапити до Угорщини й Румунії. Чотирьом із них допомагали підлітки. Про це Львівському порталу повідомили у Держприкордонслужбі.

За даними відомства, за 150 метрів до українсько-угорського кордону військовослужбовці зупинили «квартет» із гумовим човном. Троє із затриманих приїхали на Закарпаття з Львівщини, ще один із Запорізької області.

Чоловіків до кордону супроводжували двоє 14-річних підлітків. Їх прикордонники також затримали та повідомили про «дозвілля» дітей їхніх батьків. Про виявлення ознак адмінправопорушення передбаченого ст. 184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей), направили повідомлення до поліції.

Наразі відомо, що за такий «сервіс» кожен із човнярів заплатив невідомим особам, які обіцяли їм безперешкодний перетин кордону, по 10 тисяч доларів.

Ще одну групу порушників затримали прикордонники відділу «Тячів». Двоє жителів Рівненщини та один житель Полтавщини також планували перепливати Тису, але кінцевим пунктом їх подорожі мала стати Румунія. Вартість «вояжу» склала від 8 до 10 тисяч доларів з кожного.

Наразі оперативники загону вивчають деталі організації обох випадків незаконного переправлення осіб через державний кордон та встановлюють коло причетних осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *