ОСТАННІ НОВИНИ

Керівника злочинної групи, яка заволоділа 17 млн грн «Укрзалізниці», відправили під варту

Олег Дерев'янко

|

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід керівнику організованої групи, яка заволоділа 17 млн грн АТ «Укрзалізниці» під час ремонту колійних машин. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За даними відомства, суд застосував до особи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 серпня з альтернативою внесення 12 млн грн застави.

У разі внесення застави на підозрюваного будуть покладені процесуальні обов’язки:

  • прибувати на першу вимогу до детектива, прокурора та суду;
  • не відлучатися за межі міста Черкаси без дозволу детектива, прокурора та суду;
  • повідомляти детектива, прокурора та суд про зміну місця свого проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками;
  • здати на зберігання до відповідного органу державної влади свій паспорт/паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну;
  • носити електронний засіб контролю.

За даними слідства, у 2021 році колишній директор виробничого структурного підрозділу «Черкаський колійний ремонтно-механічний завод» з метою протиправного збагачення утворив організовану групу з-поміж чинних та колишніх співробітників заводу.

Впродовж квітня 2021 – лютого 2022 років він домігся обрання наперед визначених компаній переможцями закупівлі послуг з ремонту колійних машин. Проте такий ремонт фактично не проводився, а члени організованої групи підробляли документи, які свідчили про начебто виконання робіт низкою підприємств з ознаками фіктивності.

Як наслідок, «Укрзалізниця» зазнала збитків на суму 17,1 млн грн, якими заволоділи учасники злочину.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *