ОСТАННІ НОВИНИ

Військово-облікові документи тепер доступні в електронній формі з QR-кодом

Олег Дерев'янко

|

Кабінет Міністрів України ввів зміни, що дозволяють оформлювати військово-облікові документи в електронному вигляді з QR-кодом через державні портали. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

«Кабінет Міністрів України вніс зміни Постановою від 18.06.2024 № 721 до Постанови від 16 травня 2024 р. № 559 “Про затвердження Порядку оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів і форми такого документа» Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”», – йдеться у повідомленні.

Відтепер можна оформити військово-облікові документи в електронній формі через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста, Державний веб-портал електронних публічних послуг у сфері національної безпеки і оборони та у ЦНАПІ через Єдиний державний веб-портал електронних послуг (Портал Дія), а у разі технічної реалізації – через мобільний додаток Портал Дія (Дія)

«У військово-обліковому документі в електронній формі тепер відображається унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду. Цей QR-код містить важливі відомості про документ і забезпечує його дійсність. Термін дії військово-облікового документа в електронній формі не перевищує одного року з дати його формування та залежить від терміну дії відстрочки та від направлення на військову службу або призову», – зазначив Тарас Грень.

QR-код повинен містити основні відомості про документ і дозволяти зчитування та візуалізацію інформації. Військово-обліковий документ в електронній формі є дійсним лише за наявності QR-коду. Також передбачена можливість друку електронного документа з QR-кодом, придатним для зчитування. Формування документа для друку можна здійснити самостійно або через адміністратора центру надання адміністративних послуг.

У електронному військово-обліковому документі тепер міститься більше відомостей, з якими можна ознайомитись у постанові. Обидві форми документа, фізична та роздрукована електронна, мають однакову юридичну силу.

Зміни до Порядку оформлення та видачі військово-облікових документів мають на меті забезпечити актуальність інформації у документах.

«Впровадження QR-кодів на військово-облікових документах є важливим етапом у сфері цифровізації та вдосконалення адміністративних процесів», – йдеться у повідомленні.

Ця постанова набрала чинності з дня її опублікування та застосовується з 18 червня 2024 року.

Детальніше з постановою можна ознайомитись за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *