ОСТАННІ НОВИНИ

В Одесі наркодилер та його клієнт планували підпал авто українських військових для фсб

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби запобігли серії терактів в Одесі та затримали двох чоловіків, які мали підпалювати авто українських військових на замовлення фсб. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними відомства, для вчинення злочину зловмисники використовували легкозаймистий розпалювач, який мав пришвидшити загоряння транспортного засобу.

Щоб виявити потенційні цілі, фігуранти об’їжджали міські вулиці, де фіксували номерні знаки та місця паркування авто, за кермом яких перебували військовослужбовці.

Отриману інформацію вони дистанційно передавали своєму російському куратору. Для комунікації використовували спеціально створений Телеграм-канал, який адміністрували представники ворожої спецслужби.

Після «відмашки» від фсб виконавці підпалювали обране куратором авто, а потім переховувалися за різними адресами. Так вони спалили службове авто воїна із бойової бригади ЗСУ, що дислокується на території регіону.

Після вчинення злочину терористи намагались на деякий час «залягти на дно», щоб потім продовжити серію підпалів. Однак правоохоронці зірвали ворожі плани – встановили місця перебування обох зловмисників і затримали їх у власних помешканнях.

Встановлено, що одним із затриманих є раніше судимий наркодилер з Одеси. Для вчинення злочинів рецидивіст залучив наркозалежного місцевого жителя, який погодився бути спільником в обмін на дозу наркотиків.

Під час обшуків у них вилучили мобільні телефони із доказами злочинів, ємності із розпалювачем та банківські картки, на які мали отримати «винагороду» від окупантів.

Наразі слідчі повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб, що заподіяв значної майнової шкоди).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *