ОСТАННІ НОВИНИ

Посли ЄС погодили новий пакет санкцій проти Білорусі

Олег Дерев'янко

|

Посли Європейського Союзу досягли принципової угоди щодо нового пакета санкцій проти Білорусі. Про це повідомили в Бельгійському головуванні в Раді ЄС, пише hromadske.

Як зазначається, цей пакет санкцій посилить європейські заходи у відповідь на вторгнення росії в Україну, включно з боротьбою з обходом санкцій.

«За останні місяці стало очевидно, що основний обхід санкцій (рф, – ред.) відбувається через Білорусь», – сказав європейський дипломат у коментарі Deutsche Welle.

За його словами, під час обговорень 14-го пакету санкцій увага була зосереджена тільки на росії, але «залишається лазівка, яку необхідно закрити».

Саме тому останніми днями Єврокомісія розробляла пакет санкцій щодо Білорусі, щоб узгодити його з обмежувальними заходами щодо рф, додав дипломат. Його можуть затвердити на саміті Європейського Союзу в Брюсселі 27-28 червня.

Нагадаємо, Рада ЄС у понеділок, 24 червня, офіційно схвалив 14 пакет санкцій проти РФ, що вперше б’є по російському газу.

Пакет включає обмежувальні заходи щодо ще 116 фізичних та юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *