ОСТАННІ НОВИНИ

ЗМІ дізнались вміст нового пакета військової допомоги США Україні на 150 млн доларів

Олег Дерев'янко

|

Новий пакет військової допомоги США для України на суму 150 млн доларів може бути оголошений у вівторок, 25 червня. Однак допомога не буде включати касетні боєприпаси. Про це агентству AP на умовах анонімності повідомили американські посадовці, пише Європейська правда.

Очікують, що майбутня поставка серед іншого включатиме боєприпаси для реактивних артилерійських систем HIMARS, протитанкову, стрілецьку зброю та гранати, а також артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм.

Один із посадовців США заявив, що вони не можуть перевірити, чи включає цей пакет допомоги ракети ATACMS, які можна запускати з систем HIMARS, але вказав, що допомога не включає касетні боєприпаси.

Нагадаємо, що раніше кореспондентка «Голосу Америки» Карла Бебб повідомила, що США мають намір оголосити про пакет військової допомоги на суму 150 млн доларів.

Попередній пакет військової допомоги Україні на суму 225 млн доларів оголошували 7 червня. Ця допомога містила , зокрема, боєприпаси для систем HIMARS, які українські військові можуть використовувати для ударів по території росії. Також до пакета ввійшли мінометні системи й артилерійські снаряди.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *