ОСТАННІ НОВИНИ

США оголосили про новий пакет військової допомоги на 225 млн доларів

Маркіян Рой

|

Президент США Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги на суму 225 млн доларів. Про це повідомляє hromadske з посиланням на кореспондента CNN.

Під час зустрічі Байден вибачився за багатомісячну затримку американської військової допомоги, а також додав: «Ми все ще з вами. Повністю. Цілком».

Як писало раніше агентство Associated Press, нова допомога міститиме, зокрема, боєприпаси для систем HIMARS, які українські військові можуть використовувати для ударів по території росії. Також до пакета ввійдуть мінометні системи й артилерійські снаряди.

А ще, за словами джерел AP, пакет міститиме ракети для систем протиповітряної оборони HAWK, зенітні ракети Stinger, протитанкові системи Javelin і AT-4, 155-мм гаубиці, бронетехніку, трейлери, патрульні катери, матеріали для підриву та широкий спектр запчастин.

Це озброєння нададуть Україні з наявних запасів США, щоб воно могло швидко потрапити на фронт.

Нагадаємо, 6 червня Володимир Зеленський прибув до Франції. Там він брав участь в урочистостях до 80 річниці висадки союзників у Нормандії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *