ОСТАННІ НОВИНИ

США профінансують друк понад 3 млн підручників для українських школярів

Олег Дерев'янко

|

Сполучені Штати через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) профінансують друк підручників для учнів молодших класів українських шкіл. Про це повідомив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, пише Європейська правда.

За словами Саллівана, фінансування USAID дозволить надрукувати понад три мільйони підручників для учнів початкових класів до початку наступного навчального року.

«Ці підручники будуть виготовлені в Україні та доставлені у понад 12 тисяч шкіл по всій країні», – додав він.

Радник Байдена з нацбезпеки уточнив, що такий крок покликаний підтримати українське книговидавництво після того, як росія зруйнувала друкарню «Фактор-Друк» у Харкові – одну з найбільших у Європі.

«Харківські друкарні виробляють значний відсоток усіх книжок в Україні, включно з підручниками для українських дітей. Наносячи удари по цих друкарнях, росія атакує українську систему освіти. Ми не дозволимо росії досягти успіху», – підкреслив Салліван.

Нагадаємо, що у четвер вранці, 23 травня, війська РФ завдали щонайменше 15 ударів по Харкову зі систем С-300, всі вони прийшлися виключно по цивільній інфраструктурі. Ворог завдав удару по типографії «Фактор-друк». Це один з найбільших типографських комплексів повного циклу у Європі, тож друкуються там не лише книжки видавництва Vivat, а й практично усіх українських видавництв.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *