ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти обстріляли друкарню в Харкові, є жертви

Наталя Дуляба

|

У четвер вранці, 23 травня, російські окупанти гатили по Харкову, є загиблі і поранені. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Попередньо відомо, що війська РФ завдали щонайменше 15 ударів зі систем С-300, всі вони прийшлися виключно по цивільній інфраструктурі.

«Окупанти вдарили по цивільному підприємству, яке займається звичайним друком. Є загорання цеху з папером. Попередньо – один загиблий, постраждали шість осіб», – сповістив посадовець.

ОНОВЛЕНО: кількість загиблих зросла до семи, поранених – до 20. Усі загиблі, п’ятеро жінок і двоє чоловіків, були цивільними працівниками друкарні.

Атака прийшлась на друкарню харківського видавництва Vivat, про це підтвердили у самій компанії.

«Сьогодні ворог завдав удару по типографії Фактор-друк у Харкові. Вона, видавництво Vivat і книгарні Vivat також входять до групи компаній Фактор. Це один з найбільших типографських комплексів повного циклу у Європі, тож друкуються там не лише книжки видавництва Vivat, а й практично усіх українських видавництв», – йдеться в повідомленні видавництва.

Загалом рашисти, за словами мера Ігоря Терехова, атакували транспортну інфраструктуру Харкова та підрозділі комунального підприємства, що займається життєзабезпеченням міста.

На місці друкарні триває пошуково-рятувальна операція. ЯК додав Олег Синєгубов, у момент обстрілу на робочому місці перебували 50 людей.

За фактами ворожих обстрілів правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження. Триває слідство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДСНС, Олег Синєгубов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *