ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський звільнив Юрія Содоля з посади командувача Об'єднаних сил ЗСУ. Кого призначили натомість

Олег Дерев'янко

|

Президент України Володимир Зеленський прийняв рішення замінити командувача об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова. Про це йдеться у відеозверненні президента.

«Я ухвалив рішення замінити командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, начальник штабу бригади «Азов» Національної гвардії Богдан Кротевич подав заяву до ДБР із закликом провести розслідування щодо командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля.

Кротевич звинувачує генерала в перевищенні службових повноважень та некомпетентному командуванні військами, що призвело до втрат великої частини території України, і просить перевірити командувача на факт співпраці з ворогом.

Довідка

Андрій Гнатов з 2018 по 2021 рік був командиром 36 бригади морської піхоти, а з 2022 року – керівник штабу та заступник командувача військ ОК «Південь» Сухопутних військ ЗСУ.

Гнатов нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня, Хрестом бойових заслуг та медаллю «За військову службу Україні».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *