ОСТАННІ НОВИНИ

У застосунку «Дія» запровадять нові послуги

Олег Дерев'янко

|

У застосунку «Дія» свідоцтва про народження дитини, шлюб, розлучення та зміну імені підтягуватимуться автоматично. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України.

За даними відомства, достатньо авторизуватися в застосунку – і документи з’являться в обох партнерів чи батьків дитини.

«Свідоцтва про шлюб/розлучення, зміну імені знадобляться, коли влаштовуєтесь на роботу, підтверджуєте зміну прізвища або оформлюєте пільги. Про народження дитини – при влаштуванні в садочок чи школу, оформленні закордонного паспорта або пільг», – йдеться у повідомленні.

Раніше, щоб додати свідоцтво про народження в «Дії», потрібно було вручну вводити серію й номер документа. Найближчим часом документ дитини підтягуватиметься автоматично за РНОКПП батьків.

Тестувати першими оновлений сервіс можна, якщо ви:

  • громадяни України віком від 14 років;
  • маєте верифікований податковий номер.

Крім того, оновлені документи також будуть доступні для батьків дорослих дітей, старших за 18 років. А ще – для батьків-усиновлювачів та батьків, які змінили прізвище. Наприклад, якщо мама змінила прізвище після отримання свідоцтва.

Свідоцтва про народження дитини, шлюб, розлучення та зміну імені підтягуються автоматично, якщо про них є інформація в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян.

Долучитися до бета-тестування можна за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *