ОСТАННІ НОВИНИ

Шпигував для РФ на українсько-білоруському кордоні: на Волині затримали «крота» ФСБ

Маркіян Рой

|

Правоохоронці затримали «крота» ФСБ, який шпигував для загарбників на українсько-білоруському кордоні. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Зловмисником виявився завербований російською спецслужбою контрактник, керівник відділення місцевого прикордонного загону.

За вказівкою окупантів «кріт» встановлював локації укріпрайонів та орієнтовну чисельність українських військ, які обороняють прикордоння з білоруссю.

Також він намагався передати координати складів із озброєнням та боєприпасами ЗСУ на території регіону.

У разі виконання ворожих завдань окупанти обіцяли «евакуювати» свого агента на територію росії та влаштувати до окупаційних угруповань рф.

«Служба безпеки завчасно перехопила відповідну інформацію і документувала злочинні дії фігуранта. На фінальному етапі спецоперації контррозвідники СБУ із залученням спецпризначенців ЦСО «А» затримали російського агента поблизу місця служби. У подальшому СБУ провела комплексні заходи для убезпечення локацій українських військ», – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, фігурант був дистанційно завербований співробітником фсб Олексієм Добрицьким, який дислокується у тимчасово окупованому Луганську.

Контрактник потрапив у поле зору рф, коли проходив службу на сході України. Згодом його перевели до одного із підрозділів прикордонного загону у Волинській області.

Для комунікації агент та його російський куратор використовували анонімний чат у месенджері.

Під час обшуку в помешканні та на робочому місці затриманого вилучено мобільний телефон та комп’ютер, які він використовував у злочинній діяльності.

Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *