ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики провели успішну трансплантацію кісткового мозку 10-річній онкопацієнтці

Олег Дерев'янко

|

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі врятували 10-річну дрогобичанку, яка протягом дев’яти місяців боролась з важким захворюванням. Однак успішно завершила лікування трансплантацією кісткового мозку. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі медзакладу.

До лікарів 10-річна Яна звернулись зі скаргами на біль у ногах, який посилювався вночі. А ще турбувала припухлість на шиї, яку спочатку місцеві медики сприйняли за збільшені лімфовузли й запалення м’язів.

«Донечка плакала від болю, і ми шукали порятунок, де тільки могли», – згадує зі сльозами мама дівчинки.

У ЗУСДМЦ Яна потрапила у дуже важкому стані, майже повністю нерухома.

«Через утвір, локалізований у шийному відділі хребта, стрімко наростала неврологічна симптоматика. Розпочинати лікування потрібно було негайно, адже компресія, яку спричиняла пухлина, загрожувала незворотніми змінами в організмі. Усе відбувалось дуже швидко: у п’ятницю ввечері ми провели консиліум лікарів, обговорили усе з матір’ю, запропонували план лікування, а у суботу вранці пацієнтка уже розпочала хіміотерапію», – розповіла онкологиня Неля Вовк.

Загалом дівчинка пройшла 11 блоків хіміотерапії. Позитивну динаміку було помітно одразу після перших блоків. Організм Яни добре відгукнувся на терапію, пухлина зменшувалась, тож потреби в оперативному втручанні не було.

Упродовж усього лікування з нею інтенсивно займались фахівці клініки комплексної медичної реабілітації.

«Лікування звершили трансплантацією кісткового мозку, щоб хвороба повністю відступила. До слова, ця пересадка стала 14 у Клініці», – кажуть медики.

Маленька дрогобичанка після дев’ятимісячного перебування в лікарні уже повернулась додому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *